Grinda Shawl Mal

Afgelopen zomer had ik besloten om even wat minder op Facebook te kijken. Maar als je dan tóch een keer je Facebook opent en de Grinda shawl voorbij ziet komen op de Scheepjes groep, tja…toen ging het mis.

Eerst heb ik geprobeerd om de shawl te haken met garen wat ik nog had liggen, maar na een paar rijen gehaakt te hebben vond ik dat resultaat niet zo mooi worden als de Scheepjes Whirl waarvoor het patroon geschreven is. Toch maar een Whirl aanschaffen dus en om zeker te zijn dat ik genoeg garen heb (voor de eventuele verlenging), ook gelijk een bijpassende Whirlette.

Het was voor mij voor het eerst dat ik een shawl als deze haakte, ik ben meer van de amigurumi’s 😉 Het patroon moet je erg goed lezen (maar dat is in combinatie met de tekening goed te doen). Maar wat nog belangrijker is, goed op blijven letten en tellen!! Oh, oh, wat heb ik het vaak uit moeten halen, omdat bleek dat ik de vorige rij toch net ergens een steek gemist had. Iedere halve rij goed de steken tellen bleek de oplossing en ik heb de shawl uiteindelijk met veel plezier gehaakt. En met de Whirl is het extra leuk, iedere keer een nieuwe kleur die tevoorschijn komt!

Om de shawl te blocken heb ik ‘blocking lace wires’ gebruikt, dit werkte echt zoveel makkelijker dan heel veel spelden te gebruiken. Ik ben echt super blij met het resultaat en nu het buiten weer kouder wordt kan ik de shawl straks trots gaan dragen!

Voor wie de Grinda Shawl ook wil haken, het patroon is een ontwerp Tatsiana van Lillabjorn Crochet voor Scheepjes en ook te vinden op de Scheepjes website.

Zoals hierboven al geschreven heb ik de Grinda gehaakt met Scheepjes Whirl (Green Tea Tipple – 754) en Whirlette (Blueberry – 854) op haaknaald 3. Ik heb de Grinda gehaakt met verlenging, maar in de verlenging heb ik niet de popcornsteken gehaakt, waardoor ik uiteindelijk pas in de rand de Whirlette aan moest hechten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.